15% KORTING op ZWEMBADEN! Wees er snel bij, want op = op!
15% KORTING op ZWEMBADEN! Wees er snel bij, want op = op!

plantenbakken op maat

Een plantenbak op maat biedt de perfecte oplossing voor wie zijn tuin of balkon wil verfraaien met groen, maar niet de juiste afmetingen kan vinden in standaard winkels. Vaak passen standaard plantenbakken niet goed in die ene hoek of voldoen ze niet aan onze specifieke wensen. Gelukkig kunnen we met maatwerk precies de plantenbakken creëren die perfect aansluiten bij onze behoeften en ruimte.

Bij ons kun je kiezen uit diverse houtsoorten zoals douglas, oud steigerhout en geïmpregneerd zwart steigerhout. Of je nu een grote plantenbak voor een boom nodig hebt of een kleinere voor een gezellige border, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het resultaat is altijd een unieke, op maat gemaakte plantenbak die niet alleen functioneel is, maar ook een echte eyecatcher vormt in onze buitenruimte.

Waarom maatwerk plantenbakken een goede keuze zijn?

Maatwerk plantenbakken bieden talloze voordelen die standaard opties niet kunnen evenaren. Door de mogelijkheid om afmetingen, materialen en extra opties te kiezen, kunnen we de perfecte plantenbak creëren voor iedere tuin of balkon.

Optimale ruimtebenutting

Met maatwerk kunnen we plantenbakken precies afstemmen op de beschikbare ruimte. Of je nu een kleine stadstuin hebt of een ruime buitenplaats, we kunnen een plantenbak maken die perfect past. Onze stalen plantenbakken, bijvoorbeeld, kunnen tot 400 cm lang zijn, terwijl de maximale hoogte 60 cm bedraagt.

Flexibiliteit in materialen en kleuren

Wij bieden diverse materialen aan zoals staal, verzinkt staal, polyester en hout. Elke optie heeft unieke eigenschappen en voordelen:

  • Staal: Sterk en duurzaam, met de mogelijkheid voor maatwerk.

  • Polyester: Ideaal voor grote aantallen vanaf 25 stuks, met zes standaard RAL-kleuren, plus opties voor afwijkende kleuren.

  • Hout: Eenvoudig te bewerken, beschikbaar in vierkant of langwerpig, en tot maximaal 396 x 150 x 134 cm.

Extra opties en aanpassingen

Bij maatwerkplantenbakken kunnen we verschillende extra opties aanbieden zoals verzonken wielen, poten of waterdichtheid. Deze aanpassingen verbeteren niet alleen de functionaliteit maar ook de mobiliteit van de plantenbakken, wat voordelig is voor veranderende tuinindelingen of evenementen.

Kwaliteitsgarantie

Onze maatwerk plantenbakken komen met een kleurgarantie van 10 jaar, zodat je jarenlang kunt genieten van een esthetisch aantrekkelijke en functionele tuinoplossing. Mocht je specifieke wensen hebben, kunnen we een offerte op maat maken en een advies opstellen dat volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

Voorbeelden en inspiratie

We hebben al maatwerkoplossingen geleverd aan particulieren, bedrijven, hoveniers, projectinrichters, evenementenbureaus, tuinarchitecten, aannemers, gemeenten, horeca, en VVE’s. Of het nu gaat om een grote plantenbak voor een boom of een border, onze plantenbakken zijn altijd unieke eyecatchers in elke buitenruimte.

Ontvang gratis kleurenstaal

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor een stalen plantenbak in jouw tuin? Bereken zelf je ideale maat met onze rekenmodule. Laat ons je gewenste kleur weten en ontvang gratis een kleurenstaal.

Door plantenbakken op maat te kiezen, krijgt je tuin niet alleen een unieke uitstraling, maar ook een functionele en duurzame oplossing die aan al je specifieke wensen voldoet.

De mogelijkheden van maatwerk plantenbakken

Bij Houtenplantenbak.nl bieden we diverse opties aan voor maatwerk plantenbakken. Onze maatwerk mogelijkheden zijn beschikbaar voor zowel houten als stalen plantenbakken, zodat je precies de juiste plantenbak voor jouw tuin kunt bestellen.

Houten plantenbakken

Onze houten plantenbakken zijn beschikbaar in verschillende materialen. We hebben Douglas houten plantenbakken die op maat gemaakt kunnen worden. Oud steigerhouten plantenbakken kunnen ook op maat worden aangepast. Daarnaast bieden we geïmpregneerde en zwart gelakte steigerhouten plantenbakken voor een unieke uitstraling. Hardhouten plantenbakken GL completeren ons aanbod met hun duurzame en robuuste eigenschappen.

Stalen plantenbakken

Stalen plantenbakken bieden we aan met een kleurgarantie van 10 jaar. Onze standaardmaten zijn zeer ruim, maar mocht jouw gewenste maat er niet tussen zitten, dan kunnen we deze ook op maat laten maken. Met behulp van onze rekenmodule bereken je eenvoudig jouw ideale maat. De maximale hoogte voor stalen maatwerk plantenbakken is 60 cm en de maximale lengte is 400 cm. Voor langere afmetingen kunnen we de plantenbak in twee delen leveren. Dit zorgt voor flexibiliteit en maatwerk in jouw tuinontwerp.

Bestellen en levering

Het bestellen van jouw maatwerk plantenbak gaat eenvoudig online. Plaats de gewenste maat waar je voor gekozen hebt in je winkelwagen en bestel direct. Na ontvangst van je bestelling laten we je weten wanneer je je maatwerk plantenbak kunt verwachten. Levering vindt plaats aan huis, zodat je niet zelf hoeft te sjouwen.

Ons assortiment

Naast maatwerk bieden we ook een ruim assortiment standaardmaten aan. Deze zijn direct uit voorraad leverbaar, zodat je snel aan de slag kunt met het verfraaien van je tuin of balkon. Denk bij een maatwerk plantenbak aan specifieke wensen zoals hoger of breder dan de standaardopties. Dit maakt je tuin of dakterras helemaal uniek en afgestemd op jouw smaak.

Met maatwerk plantenbakken van Houtenplantenbak.nl maak je van je buitenruimte een eigen unieke plek die perfect aan jouw wensen voldoet.

Zelf een plantenbak van hout maken

Zelf een houten plantenbak maken biedt tal van voordelen. Het is vaak goedkoper dan een maatwerk plantenbak laten maken. Bovendien kunnen we de afmetingen volledig naar wens aanpassen. Hout is uitermate geschikt voor het maken van een plantenbak op maat. We moeten echter rekening houden met de juiste afmetingen, anders kan de plantenbak scheef gaan staan of gaan lekken.

Materiaalkeuze

Bij een houten plantenbak komt de materiaalkeuze nauw. Douglas hout is bijvoorbeeld esthetisch aantrekkelijk, maar het rot snel als het in contact komt met de grond. Beter is te kiezen voor eikenhout of teak, want deze houtsoorten gaan veel langer mee en zijn beter bestand tegen de elementen.

Houtsoort

Levensduur

Bestendigheid tegen weer en wind

Douglas

Kort

Matig

Eikenhout

Lang

Goed

Teak

Lang

Zeer goed

Extra bescherming

We kunnen de houten plantenbak verven of bekleden met een ander materiaal, zoals polyester of cortenstaal. Dit zorgt niet alleen voor een fraaie uitstraling, maar beschermt het hout ook tegen vuil en water. Deze extra lagen verlengen de levensduur van de plantenbak aanzienlijk.

Afmetingen en vorm

Bij het maken van een eigen plantenbak kunnen we zelf de afmetingen bepalen. Of we nu een vierkante, ronde, of rechthoekige vorm willen, alles is mogelijk. Dit geeft ons de flexibiliteit om de plantenbak perfect af te stemmen op de beschikbare ruimte en persoonlijke voorkeuren.

Extra opties

Bij een op maat gemaakte plantenbak kunnen we ook extra's toevoegen. Denk aan wielen van hardhout voor eenvoudig verplaatsen of een poedercoating voor extra duurzaamheid. Deze extra's maken de plantenbak niet alleen praktischer, maar verhogen ook de levensduur en de esthetische waarde.

Door zelf een houten plantenbak te maken kunnen we kosten besparen en volledig inspelen op onze specifieke wensen en behoeften. Met de juiste materialen en afwerkingen creëren we een duurzame en esthetisch aantrekkelijke oplossing voor elke tuin of balkon.

Bezoek Doika.be voor een breed assortiment aan materialen en accessoires voor het maken van je eigen plantenbak.

Het vullen van maatwerk plantenbakken

Plantenbakken van hout

Bij het vullen van houten plantenbakken zijn er verschillende opties. Bloemen, gras en struiken zijn populaire keuzes. Bloemen die weinig water nodig hebben, zoals lavendel of geraniums, zijn ideaal voor houten plantenbakken. Dit voorkomt dat de plantenbakken snel uitdrogen en dagelijks water nodig hebben.

Gras zorgt voor een groene uitstraling, maar vereist regelmatig onderhoud zoals snoeien. Struiken zijn onderhoudsvriendelijker en hoeven slechts 1 à 2 keer per jaar gesnoeid te worden. Denk hierbij aan struiken zoals buxus of lavendel.

Polyester plantenbakken op maat

Polyester plantenbakken lenen zich goed voor het kweken van kruiden. Kruiden zoals basilicum, oregano of tijm geven niet alleen een heerlijke geur af maar bieden ook altijd verse kruiden binnen handbereik. Polyester heeft het voordeel dat het duurzaam en lichtgewicht is, ideaal voor zowel binnen als buiten.

Deze plantenbakken zijn leverbaar in diverse RAL-kleuren, waardoor ze perfect geïntegreerd kunnen worden in elke tuin- of balkonomgeving.

Cortenstaal plantenbakken

Cortenstaal is een populair materiaal voor maatwerk plantenbakken vanwege zijn industriële uitstraling en duurzaamheid. Bloemen zoals geraniums, margrieten of lavendel komen goed tot hun recht in cortenstaal bakken. Deze planten zorgen niet alleen voor kleur maar ook voor een aangename geur.

Een goede bodem, hydrokorrels en afwateringsgaten zijn essentieel voor de beplanting in cortenstaal bakken. Hierdoor blijven de planten langer gezond en mooi.

Interesse in maatwerk plantenbakken?

Online kun je vaak een houten plantenbak op maat bestellen, bijvoorbeeld via Doika.be. Hiermee kun je de standaardmaten loslaten en een plantenbak op maat laten maken die perfect in jouw ruimte past. Of je nu een speciaal hoekje op jouw terras, balkon of dakterras hebt, een maatwerk plantenbak is de oplossing.

Bij Doika.be hebben we een ruim aanbod aan maatwerk plantenbakken. We bieden verschillende maten en diverse afwerkingen. Als je een plantenbak op maat wilt, kun je altijd contact met ons opnemen voor advies. We bieden geen standaard product maar een oplossing die precies past bij jouw wensen.

Bij bestellingen boven de €60 geniet je bij Doika.be van gratis bezorging. Onze producten staan garant voor goede kwaliteit en duurzaamheid.

Heb je speciale wensen voor houten plantenbakken? Door maatwerk kun je precies de plantenbak krijgen die past bij jouw specifieke situatie. Dit is vooral handig voor lastige ruimtes die je wilt opfleuren met een plantenbak en mooie planten.

In tuincentra of bij bloemisten zijn vaak alleen standaard maten beschikbaar. Gelukkig biedt Doika.be maatwerk oplossingen, perfect voor iedere behoefte. Of je nu een border wilt maken of een mooie boom in een hoekje van je tuin wilt plaatsen, wij zorgen voor de ideale plantenbak op maat.

Redenen voor maatwerk plantenbakken

Maatwerk plantenbakken bieden talloze voordelen die standaard opties niet kunnen evenaren. Hier zijn enkele redenen waarom maatwerk plantenbakken een uitstekende keuze zijn:

Perfecte pasvorm
Maatwerk plantenbakken passen precies in de beschikbare ruimte, of het nu een kleine stadsbalkon of een grote tuin is. Door de afmetingen aan te passen, benutten we elke centimeter optimaal.

Materialen van hoge kwaliteit
Maatwerk plantenbakken kunnen gemaakt worden van diverse materialen zoals RVS, aluminium of cortenstaal. Deze materialen zijn duurzaam en bestand tegen weersinvloeden, wat zorgt voor een lange levensduur van de plantenbak.

Veelzijdige ontwerpen en kleuren
Met maatwerk hebben we de vrijheid om te kiezen uit een breed scala aan RAL-kleuren en afwerkingen zoals mat, glanzend of blank staal. Dit zorgt ervoor dat de plantenbakken naadloos integreren in de bestaande inrichting.

Functionele opties
Bij maatwerk plantenbakken hebben we de optie om extra functies toe te voegen zoals wielen, poten, vorstbestendigheid, ingebouwde verlichting of irrigatie. Deze functies verhogen de gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid van de plantenbakken.

Unieke identiteit
Het personaliseren van plantenbakken met een logo of tekst zorgt voor een unieke uitstraling. Dit is ideaal voor bedrijven en evenementen die een blijvende indruk willen maken op hun gasten en klanten.

Geschikt voor binnen en buiten
Of de plantenbakken nu binnen of buiten gebruikt worden, maatwerk biedt de flexibiliteit om aan alle eisen te voldoen. Polyester plantenbakken kunnen bijvoorbeeld waterdicht gemaakt worden voor binnengebruik of voorzien van afwateringsgaten voor buitengebruik.

Bij Doika.be leveren we maatwerk plantenbakken die aan al deze criteria voldoen en meer. We bieden diverse maten, materialen en afwerkingen aan die perfect aansluiten bij de wensen en eisen van onze klanten. Onze expertise en ervaring zorgen ervoor dat elke plantenbak niet alleen functioneel is, maar ook een esthetische toevoeging aan elke ruimte.

Voor particulieren, bedrijven, hoveniers, projectinrichters, evenementenbureaus, tuinarchitecten, aannemers, gemeenten en horeca, bieden wij advies op maat. Bij Doika.be kunnen klanten rekenen op hoogwaardige producten en een service die volledig is afgestemd op hun specifieke behoeften. Door het ontvangen van gratis kleurenstalen kunnen ze precies zien welke kleur het beste bij hun inrichting past.

Kortom, maatwerk plantenbakken van Doika.be bieden de perfecte combinatie van kwaliteit, esthetiek en functionaliteit. Bezoek onze website voor meer informatie en om uw eigen unieke plantenbak te bestellen.

Functionaliteiten van maatwerk plantenbakken

Onze maatwerk plantenbakken bieden talloze functionaliteiten die zowel esthetische als praktische voordelen hebben. Ze zijn ontworpen om aan specifieke eisen te voldoen, en dit zorgt voor optimale integratie in elke omgeving.

Diversiteit aan materialen

We bieden plantenbakken in verschillende materialen waaronder cortenstaal, aluminium en RVS. Elk materiaal heeft unieke eigenschappen zoals roestbestendigheid en duurzaamheid. Cortenstaal heeft bijvoorbeeld geen onderhoud nodig en biedt een robuuste, industriële uitstraling. Aluminium plantenbakken kunnen jaarlijks worden ingespoten met aluminiumreiniger om hun glans te behouden en zijn beschikbaar in diverse RAL kleuren voor een perfecte match met uw omgeving.

Flexibiliteit in ontwerp

Onze maatwerk plantenbakken zijn beschikbaar in diverse vormen en afmetingen. Van ronde tot rechthoekige bloembakken, we hebben een oplossing voor elke ruimte. Dankzij opties zoals verhoogde bodems en afwateringsgaten kunnen onze plantenbakken zowel binnen als buiten geplaatst worden.

Extra opties en accessoires

Voor maximale functionaliteit bieden we extra opties zoals wielen of verhoogde poten van 10 cm. Deze maken het eenvoudig om plantenbakken te verplaatsen met een transpallet of heftruck. Ook het plaatsen van wielen behoort tot de mogelijkheden, wat ideaal is voor dynamische omgevingen waar flexibiliteit een must is.

Esthetische afwerking

Onze plantenbakken zijn verkrijgbaar in diverse afwerkingen zoals mat, glanzend of blank staal. Hierdoor sluiten ze naadloos aan bij uw esthetische wensen en de bestaande inrichting. Voor extra bescherming tegen vandalisme kunnen we een antigraffitilaag aanbrengen.

Maatwerk en personalisatie

Bij Doika.be bieden we de mogelijkheid tot volledige personalisatie. Denk hierbij aan variabele boordbreedtes, toevoeging van een gepersonaliseerd logo of tekst, en integratie van beregening en verlichting. Dit maakt onze plantenbakken ideaal voor publieke ruimtes zoals horecagelegenheden, gemeenten en evenementenlocaties.

Duurzaamheid en onderhoud

Onze plantenbakken zijn vorstbestendig en ontworpen om lang mee te gaan. Dit maakt ze geschikt voor elk klimaat en iedere locatie. Levering, plaatsing en onderhoud kunnen door ons team worden verzorgd, zodat u zorgeloos kunt genieten van uw maatwerk plantenbakken.

Bezoek Doika.be voor een uitgebreide selectie van hoogwaardige maatwerk plantenbakken en deskundig advies op maat. Directeuren, hoveniers en particulieren zijn allemaal welkom om hun ideale groenoplossing te vinden.

Hoe maak je zelf een houten plantenbak?

Een houten plantenbak maken biedt een voordelige en persoonlijke manier om je tuin of balkon te verfraaien. Hierbij geven we stap-voor-stap instructies voor het zelf maken van een houten plantenbak.

Benodigdheden

  1. Houten planken (bijvoorbeeld geïmpregneerd hout)

  2. Schroeven (roestvrij staal)

  3. Boormachine met schroefbit

  4. Zaag

  5. Rolmaat

  6. Potlood

  7. Schuurpapier

  8. Waterdichte folie

Stappenplan

1. Ontwerp en metingen

Kies de gewenste afmetingen van je plantenbak. Teken het ontwerp op papier en bepaal hoeveel hout je nodig hebt.

2. Zagen

Zaag de houten planken volgens de afmetingen in je ontwerp. Zorg dat je vier zij- en twee bodemstukken hebt.

3. Schuren

Schuur alle zaagvlakken om splinters te verwijderen en een gladde afwerking te krijgen.

4. Montage

Bevestig de zijpanelen aan elkaar met schroeven. Zorg ervoor dat de hoeken stevig vastzitten. Plaats vervolgens de bodem en bevestig deze op dezelfde manier.

5. Afwerking

Breng waterdichte folie aan de binnenkant van de bak om het hout te beschermen tegen vocht. Dit verlengt de levensduur van je plantenbak aanzienlijk.

  • Bescherming: Behandel het hout met een weerbestendige lak of olie.

  • Drainage: Boor gaten in de bodem om waterafvoer te bevorderen.

  • Versterking: Gebruik extra verstevigingen als je zware planten wilt plaatsen.

Plantenbakken op maat bieden veel voordelen, van specifieke kleurkeuze tot aanpassingen in grootte en ontwerp. Voor maatwerkoplossingen kun je ook terecht bij Doika.be, waar we hoogwaardige, op maat gemaakte plantenbakken aanbieden. Met onze opties zoals cortenstaal en diverse RAL-kleuren vind je altijd een oplossing die past bij jouw wensen. Bezoek Doika.be voor deskundig advies en onze uitgebreide collectie.

plantenbakken op maat

Een plantenbak op maat biedt de perfecte oplossing voor wie zijn tuin of balkon wil verfraaien met groen, maar niet de juiste afmetingen kan vinden in standaard winkels. Vaak passen standaard plantenbakken niet goed in die ene hoek of voldoen ze niet aan onze specifieke wensen. Gelukkig kunnen we met maatwerk precies de plantenbakken creëren die perfect aansluiten bij onze behoeften en ruimte.

Bij ons kun je kiezen uit diverse houtsoorten zoals douglas, oud steigerhout en geïmpregneerd zwart steigerhout. Of je nu een grote plantenbak voor een boom nodig hebt of een kleinere voor een gezellige border, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het resultaat is altijd een unieke, op maat gemaakte plantenbak die niet alleen functioneel is, maar ook een echte eyecatcher vormt in onze buitenruimte.

Waarom maatwerk plantenbakken een goede keuze zijn?

Maatwerk plantenbakken bieden talloze voordelen die standaard opties niet kunnen evenaren. Door de mogelijkheid om afmetingen, materialen en extra opties te kiezen, kunnen we de perfecte plantenbak creëren voor iedere tuin of balkon.

Optimale ruimtebenutting

Met maatwerk kunnen we plantenbakken precies afstemmen op de beschikbare ruimte. Of je nu een kleine stadstuin hebt of een ruime buitenplaats, we kunnen een plantenbak maken die perfect past. Onze stalen plantenbakken, bijvoorbeeld, kunnen tot 400 cm lang zijn, terwijl de maximale hoogte 60 cm bedraagt.

Flexibiliteit in materialen en kleuren

Wij bieden diverse materialen aan zoals staal, verzinkt staal, polyester en hout. Elke optie heeft unieke eigenschappen en voordelen:

  • Staal: Sterk en duurzaam, met de mogelijkheid voor maatwerk.

  • Polyester: Ideaal voor grote aantallen vanaf 25 stuks, met zes standaard RAL-kleuren, plus opties voor afwijkende kleuren.

  • Hout: Eenvoudig te bewerken, beschikbaar in vierkant of langwerpig, en tot maximaal 396 x 150 x 134 cm.

Extra opties en aanpassingen

Bij maatwerkplantenbakken kunnen we verschillende extra opties aanbieden zoals verzonken wielen, poten of waterdichtheid. Deze aanpassingen verbeteren niet alleen de functionaliteit maar ook de mobiliteit van de plantenbakken, wat voordelig is voor veranderende tuinindelingen of evenementen.

Kwaliteitsgarantie

Onze maatwerk plantenbakken komen met een kleurgarantie van 10 jaar, zodat je jarenlang kunt genieten van een esthetisch aantrekkelijke en functionele tuinoplossing. Mocht je specifieke wensen hebben, kunnen we een offerte op maat maken en een advies opstellen dat volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

Voorbeelden en inspiratie

We hebben al maatwerkoplossingen geleverd aan particulieren, bedrijven, hoveniers, projectinrichters, evenementenbureaus, tuinarchitecten, aannemers, gemeenten, horeca, en VVE’s. Of het nu gaat om een grote plantenbak voor een boom of een border, onze plantenbakken zijn altijd unieke eyecatchers in elke buitenruimte.

Ontvang gratis kleurenstaal

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor een stalen plantenbak in jouw tuin? Bereken zelf je ideale maat met onze rekenmodule. Laat ons je gewenste kleur weten en ontvang gratis een kleurenstaal.

Door plantenbakken op maat te kiezen, krijgt je tuin niet alleen een unieke uitstraling, maar ook een functionele en duurzame oplossing die aan al je specifieke wensen voldoet.

De mogelijkheden van maatwerk plantenbakken

Bij Houtenplantenbak.nl bieden we diverse opties aan voor maatwerk plantenbakken. Onze maatwerk mogelijkheden zijn beschikbaar voor zowel houten als stalen plantenbakken, zodat je precies de juiste plantenbak voor jouw tuin kunt bestellen.

Houten plantenbakken

Onze houten plantenbakken zijn beschikbaar in verschillende materialen. We hebben Douglas houten plantenbakken die op maat gemaakt kunnen worden. Oud steigerhouten plantenbakken kunnen ook op maat worden aangepast. Daarnaast bieden we geïmpregneerde en zwart gelakte steigerhouten plantenbakken voor een unieke uitstraling. Hardhouten plantenbakken GL completeren ons aanbod met hun duurzame en robuuste eigenschappen.

Stalen plantenbakken

Stalen plantenbakken bieden we aan met een kleurgarantie van 10 jaar. Onze standaardmaten zijn zeer ruim, maar mocht jouw gewenste maat er niet tussen zitten, dan kunnen we deze ook op maat laten maken. Met behulp van onze rekenmodule bereken je eenvoudig jouw ideale maat. De maximale hoogte voor stalen maatwerk plantenbakken is 60 cm en de maximale lengte is 400 cm. Voor langere afmetingen kunnen we de plantenbak in twee delen leveren. Dit zorgt voor flexibiliteit en maatwerk in jouw tuinontwerp.

Bestellen en levering

Het bestellen van jouw maatwerk plantenbak gaat eenvoudig online. Plaats de gewenste maat waar je voor gekozen hebt in je winkelwagen en bestel direct. Na ontvangst van je bestelling laten we je weten wanneer je je maatwerk plantenbak kunt verwachten. Levering vindt plaats aan huis, zodat je niet zelf hoeft te sjouwen.

Ons assortiment

Naast maatwerk bieden we ook een ruim assortiment standaardmaten aan. Deze zijn direct uit voorraad leverbaar, zodat je snel aan de slag kunt met het verfraaien van je tuin of balkon. Denk bij een maatwerk plantenbak aan specifieke wensen zoals hoger of breder dan de standaardopties. Dit maakt je tuin of dakterras helemaal uniek en afgestemd op jouw smaak.

Met maatwerk plantenbakken van Houtenplantenbak.nl maak je van je buitenruimte een eigen unieke plek die perfect aan jouw wensen voldoet.

Zelf een plantenbak van hout maken

Zelf een houten plantenbak maken biedt tal van voordelen. Het is vaak goedkoper dan een maatwerk plantenbak laten maken. Bovendien kunnen we de afmetingen volledig naar wens aanpassen. Hout is uitermate geschikt voor het maken van een plantenbak op maat. We moeten echter rekening houden met de juiste afmetingen, anders kan de plantenbak scheef gaan staan of gaan lekken.

Materiaalkeuze

Bij een houten plantenbak komt de materiaalkeuze nauw. Douglas hout is bijvoorbeeld esthetisch aantrekkelijk, maar het rot snel als het in contact komt met de grond. Beter is te kiezen voor eikenhout of teak, want deze houtsoorten gaan veel langer mee en zijn beter bestand tegen de elementen.

Houtsoort

Levensduur

Bestendigheid tegen weer en wind

Douglas

Kort

Matig

Eikenhout

Lang

Goed

Teak

Lang

Zeer goed

Extra bescherming

We kunnen de houten plantenbak verven of bekleden met een ander materiaal, zoals polyester of cortenstaal. Dit zorgt niet alleen voor een fraaie uitstraling, maar beschermt het hout ook tegen vuil en water. Deze extra lagen verlengen de levensduur van de plantenbak aanzienlijk.

Afmetingen en vorm

Bij het maken van een eigen plantenbak kunnen we zelf de afmetingen bepalen. Of we nu een vierkante, ronde, of rechthoekige vorm willen, alles is mogelijk. Dit geeft ons de flexibiliteit om de plantenbak perfect af te stemmen op de beschikbare ruimte en persoonlijke voorkeuren.

Extra opties

Bij een op maat gemaakte plantenbak kunnen we ook extra's toevoegen. Denk aan wielen van hardhout voor eenvoudig verplaatsen of een poedercoating voor extra duurzaamheid. Deze extra's maken de plantenbak niet alleen praktischer, maar verhogen ook de levensduur en de esthetische waarde.

Door zelf een houten plantenbak te maken kunnen we kosten besparen en volledig inspelen op onze specifieke wensen en behoeften. Met de juiste materialen en afwerkingen creëren we een duurzame en esthetisch aantrekkelijke oplossing voor elke tuin of balkon.

Bezoek Doika.be voor een breed assortiment aan materialen en accessoires voor het maken van je eigen plantenbak.

Het vullen van maatwerk plantenbakken

Plantenbakken van hout

Bij het vullen van houten plantenbakken zijn er verschillende opties. Bloemen, gras en struiken zijn populaire keuzes. Bloemen die weinig water nodig hebben, zoals lavendel of geraniums, zijn ideaal voor houten plantenbakken. Dit voorkomt dat de plantenbakken snel uitdrogen en dagelijks water nodig hebben.

Gras zorgt voor een groene uitstraling, maar vereist regelmatig onderhoud zoals snoeien. Struiken zijn onderhoudsvriendelijker en hoeven slechts 1 à 2 keer per jaar gesnoeid te worden. Denk hierbij aan struiken zoals buxus of lavendel.

Polyester plantenbakken op maat

Polyester plantenbakken lenen zich goed voor het kweken van kruiden. Kruiden zoals basilicum, oregano of tijm geven niet alleen een heerlijke geur af maar bieden ook altijd verse kruiden binnen handbereik. Polyester heeft het voordeel dat het duurzaam en lichtgewicht is, ideaal voor zowel binnen als buiten.

Deze plantenbakken zijn leverbaar in diverse RAL-kleuren, waardoor ze perfect geïntegreerd kunnen worden in elke tuin- of balkonomgeving.

Cortenstaal plantenbakken

Cortenstaal is een populair materiaal voor maatwerk plantenbakken vanwege zijn industriële uitstraling en duurzaamheid. Bloemen zoals geraniums, margrieten of lavendel komen goed tot hun recht in cortenstaal bakken. Deze planten zorgen niet alleen voor kleur maar ook voor een aangename geur.

Een goede bodem, hydrokorrels en afwateringsgaten zijn essentieel voor de beplanting in cortenstaal bakken. Hierdoor blijven de planten langer gezond en mooi.

Interesse in maatwerk plantenbakken?

Online kun je vaak een houten plantenbak op maat bestellen, bijvoorbeeld via Doika.be. Hiermee kun je de standaardmaten loslaten en een plantenbak op maat laten maken die perfect in jouw ruimte past. Of je nu een speciaal hoekje op jouw terras, balkon of dakterras hebt, een maatwerk plantenbak is de oplossing.

Bij Doika.be hebben we een ruim aanbod aan maatwerk plantenbakken. We bieden verschillende maten en diverse afwerkingen. Als je een plantenbak op maat wilt, kun je altijd contact met ons opnemen voor advies. We bieden geen standaard product maar een oplossing die precies past bij jouw wensen.

Bij bestellingen boven de €60 geniet je bij Doika.be van gratis bezorging. Onze producten staan garant voor goede kwaliteit en duurzaamheid.

Heb je speciale wensen voor houten plantenbakken? Door maatwerk kun je precies de plantenbak krijgen die past bij jouw specifieke situatie. Dit is vooral handig voor lastige ruimtes die je wilt opfleuren met een plantenbak en mooie planten.

In tuincentra of bij bloemisten zijn vaak alleen standaard maten beschikbaar. Gelukkig biedt Doika.be maatwerk oplossingen, perfect voor iedere behoefte. Of je nu een border wilt maken of een mooie boom in een hoekje van je tuin wilt plaatsen, wij zorgen voor de ideale plantenbak op maat.

Redenen voor maatwerk plantenbakken

Maatwerk plantenbakken bieden talloze voordelen die standaard opties niet kunnen evenaren. Hier zijn enkele redenen waarom maatwerk plantenbakken een uitstekende keuze zijn:

Perfecte pasvorm
Maatwerk plantenbakken passen precies in de beschikbare ruimte, of het nu een kleine stadsbalkon of een grote tuin is. Door de afmetingen aan te passen, benutten we elke centimeter optimaal.

Materialen van hoge kwaliteit
Maatwerk plantenbakken kunnen gemaakt worden van diverse materialen zoals RVS, aluminium of cortenstaal. Deze materialen zijn duurzaam en bestand tegen weersinvloeden, wat zorgt voor een lange levensduur van de plantenbak.

Veelzijdige ontwerpen en kleuren
Met maatwerk hebben we de vrijheid om te kiezen uit een breed scala aan RAL-kleuren en afwerkingen zoals mat, glanzend of blank staal. Dit zorgt ervoor dat de plantenbakken naadloos integreren in de bestaande inrichting.

Functionele opties
Bij maatwerk plantenbakken hebben we de optie om extra functies toe te voegen zoals wielen, poten, vorstbestendigheid, ingebouwde verlichting of irrigatie. Deze functies verhogen de gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid van de plantenbakken.

Unieke identiteit
Het personaliseren van plantenbakken met een logo of tekst zorgt voor een unieke uitstraling. Dit is ideaal voor bedrijven en evenementen die een blijvende indruk willen maken op hun gasten en klanten.

Geschikt voor binnen en buiten
Of de plantenbakken nu binnen of buiten gebruikt worden, maatwerk biedt de flexibiliteit om aan alle eisen te voldoen. Polyester plantenbakken kunnen bijvoorbeeld waterdicht gemaakt worden voor binnengebruik of voorzien van afwateringsgaten voor buitengebruik.

Bij Doika.be leveren we maatwerk plantenbakken die aan al deze criteria voldoen en meer. We bieden diverse maten, materialen en afwerkingen aan die perfect aansluiten bij de wensen en eisen van onze klanten. Onze expertise en ervaring zorgen ervoor dat elke plantenbak niet alleen functioneel is, maar ook een esthetische toevoeging aan elke ruimte.

Voor particulieren, bedrijven, hoveniers, projectinrichters, evenementenbureaus, tuinarchitecten, aannemers, gemeenten en horeca, bieden wij advies op maat. Bij Doika.be kunnen klanten rekenen op hoogwaardige producten en een service die volledig is afgestemd op hun specifieke behoeften. Door het ontvangen van gratis kleurenstalen kunnen ze precies zien welke kleur het beste bij hun inrichting past.

Kortom, maatwerk plantenbakken van Doika.be bieden de perfecte combinatie van kwaliteit, esthetiek en functionaliteit. Bezoek onze website voor meer informatie en om uw eigen unieke plantenbak te bestellen.

Functionaliteiten van maatwerk plantenbakken

Onze maatwerk plantenbakken bieden talloze functionaliteiten die zowel esthetische als praktische voordelen hebben. Ze zijn ontworpen om aan specifieke eisen te voldoen, en dit zorgt voor optimale integratie in elke omgeving.

Diversiteit aan materialen

We bieden plantenbakken in verschillende materialen waaronder cortenstaal, aluminium en RVS. Elk materiaal heeft unieke eigenschappen zoals roestbestendigheid en duurzaamheid. Cortenstaal heeft bijvoorbeeld geen onderhoud nodig en biedt een robuuste, industriële uitstraling. Aluminium plantenbakken kunnen jaarlijks worden ingespoten met aluminiumreiniger om hun glans te behouden en zijn beschikbaar in diverse RAL kleuren voor een perfecte match met uw omgeving.

Flexibiliteit in ontwerp

Onze maatwerk plantenbakken zijn beschikbaar in diverse vormen en afmetingen. Van ronde tot rechthoekige bloembakken, we hebben een oplossing voor elke ruimte. Dankzij opties zoals verhoogde bodems en afwateringsgaten kunnen onze plantenbakken zowel binnen als buiten geplaatst worden.

Extra opties en accessoires

Voor maximale functionaliteit bieden we extra opties zoals wielen of verhoogde poten van 10 cm. Deze maken het eenvoudig om plantenbakken te verplaatsen met een transpallet of heftruck. Ook het plaatsen van wielen behoort tot de mogelijkheden, wat ideaal is voor dynamische omgevingen waar flexibiliteit een must is.

Esthetische afwerking

Onze plantenbakken zijn verkrijgbaar in diverse afwerkingen zoals mat, glanzend of blank staal. Hierdoor sluiten ze naadloos aan bij uw esthetische wensen en de bestaande inrichting. Voor extra bescherming tegen vandalisme kunnen we een antigraffitilaag aanbrengen.

Maatwerk en personalisatie

Bij Doika.be bieden we de mogelijkheid tot volledige personalisatie. Denk hierbij aan variabele boordbreedtes, toevoeging van een gepersonaliseerd logo of tekst, en integratie van beregening en verlichting. Dit maakt onze plantenbakken ideaal voor publieke ruimtes zoals horecagelegenheden, gemeenten en evenementenlocaties.

Duurzaamheid en onderhoud

Onze plantenbakken zijn vorstbestendig en ontworpen om lang mee te gaan. Dit maakt ze geschikt voor elk klimaat en iedere locatie. Levering, plaatsing en onderhoud kunnen door ons team worden verzorgd, zodat u zorgeloos kunt genieten van uw maatwerk plantenbakken.

Bezoek Doika.be voor een uitgebreide selectie van hoogwaardige maatwerk plantenbakken en deskundig advies op maat. Directeuren, hoveniers en particulieren zijn allemaal welkom om hun ideale groenoplossing te vinden.

Hoe maak je zelf een houten plantenbak?

Een houten plantenbak maken biedt een voordelige en persoonlijke manier om je tuin of balkon te verfraaien. Hierbij geven we stap-voor-stap instructies voor het zelf maken van een houten plantenbak.

Benodigdheden

  1. Houten planken (bijvoorbeeld geïmpregneerd hout)

  2. Schroeven (roestvrij staal)

  3. Boormachine met schroefbit

  4. Zaag

  5. Rolmaat

  6. Potlood

  7. Schuurpapier

  8. Waterdichte folie

Stappenplan

1. Ontwerp en metingen

Kies de gewenste afmetingen van je plantenbak. Teken het ontwerp op papier en bepaal hoeveel hout je nodig hebt.

2. Zagen

Zaag de houten planken volgens de afmetingen in je ontwerp. Zorg dat je vier zij- en twee bodemstukken hebt.

3. Schuren

Schuur alle zaagvlakken om splinters te verwijderen en een gladde afwerking te krijgen.

4. Montage

Bevestig de zijpanelen aan elkaar met schroeven. Zorg ervoor dat de hoeken stevig vastzitten. Plaats vervolgens de bodem en bevestig deze op dezelfde manier.

5. Afwerking

Breng waterdichte folie aan de binnenkant van de bak om het hout te beschermen tegen vocht. Dit verlengt de levensduur van je plantenbak aanzienlijk.

  • Bescherming: Behandel het hout met een weerbestendige lak of olie.

  • Drainage: Boor gaten in de bodem om waterafvoer te bevorderen.

  • Versterking: Gebruik extra verstevigingen als je zware planten wilt plaatsen.

Plantenbakken op maat bieden veel voordelen, van specifieke kleurkeuze tot aanpassingen in grootte en ontwerp. Voor maatwerkoplossingen kun je ook terecht bij Doika.be, waar we hoogwaardige, op maat gemaakte plantenbakken aanbieden. Met onze opties zoals cortenstaal en diverse RAL-kleuren vind je altijd een oplossing die past bij jouw wensen. Bezoek Doika.be voor deskundig advies en onze uitgebreide collectie.

door GT

Deel: