15% KORTING op ZWEMBADEN! Wees er snel bij, want op = op!
15% KORTING op ZWEMBADEN! Wees er snel bij, want op = op!

trampoline vergelijken

Een trampoline is ideaal voor kinderen, een leuke plek om lekker te spelen maar ook om even lekker op te luieren. Daarbij leren (jonge) kinderen zo ook hoe ze moeten springen, hun knieën moeten buigen en zo versterken ze ook nog eens hun beenspieren.

Het kopen van een trampoline kan wel een uitdaging zijn want er zijn veel verschillende soorten trampolines te koop. Daarom is het verstandig om eerst de verschillende trampolines te vergelijken voordat je een aankoop doet. Op die manier vind je gemakkelijk de trampoline die het beste bij jouw wensen past.

Als je een trampoline gaat kopen is het belangrijk dat je weet welke soorten en vormen je allemaal kan aanschaffen. Je kan namelijk kiezen voor een rechthoekige trampoline, een inground trampoline, een ronde trampoline, een ovale trampoline maar ook verschillende maten trampolines.

Dit alles maakt het kopen van een trampoline niet makkelijker. Kies daarom eerst goed wat voor soort je precies nodig hebt en welke maat, zodat je achteraf niet met spijt achterblijft.

Het is belangrijk dat je de juiste trampoline koopt, die ook past in de tuin.

Een ronde trampoline

Als je in jouw tuin ruimte hebt voor een ronde trampoline dan is dat zeker aan te raden. Voor onervaren springers is een ronde trampoline veiliger. Dit komt omdat bij deze trampoline alle veren even strak gespannen zijn, je springt hierdoor sneller in het midden van de trampoline omdat je deze kan op getrokken wordt. Hierdoor zal een kindje minder snel van de trampoline afspringen.

Bij een ronde trampoline is de kans wel groter dat wanneer er meerdere kinderen op de trampoline springen dat zij tegen elkaar aan botsen. Als je op zoek bent naar een ronde trampoline, dan heb je ook keuze in de maat trampoline. Zo kun je kiezen voor een kleine trampoline, maar ook voor een grote trampoline.

Een rechthoekige trampoline

Als je kiest voor een rechthoekige trampoline dan ga je efficient om met de ruimte van een kleine tuin. Deze vorm trampoline kun je namelijk eenvoudig in de hoek van de tuin plaatsen, dit is bij een ronde trampoline niet zo. Doordat je deze degelijke trampoline in de hoek kan plaatsen neemt deze minder ruimte in beslag, ook in een langwerpige tuin.

Onder ervaren springers is een rechthoekige trampoline erg populair, je wordt namelijk niet naar het midden getrokken. Door de veerspanning kun je op een rechthoekige trampoline ook hoger springen. Een rechthoekige trampoline heeft een stevig frame omdat er meer staal gebruikt is om scheuren te voorkomen, dit leidt ook tot een hogere prijs.

Je ziet ook vaak dat professionele trampolines een rechthoekige vorm hebben. Een rechthoekige trampoline is populair onder acrobatische springers. Je kan hierdoor namelijk makkelijker allerlei stunts uitvoeren dan op een ronde of ovale trampoline.

Om een rechthoekige trampoline veiliger te maken voor kinderen is het aan te raden om gebruik te maken van een veiligheidsnet. Wat de beste rechthoekige trampoline is, heeft te maken met de grootte van de tuin en dus ook de trampoline.

In het geval van een kleine tuin is het verstandig om te kiezen voor een kleinere rechthoekige trampoline. In het geval van een grote tuin kan je kiezen voor de grotere rechthoekige trampoline, maar je kan ook kiezen voor 2 trampolines naast elkaar.

Een ovale trampoline

Een ovale trampoline is eigenlijk een combinatie van een rechthoekige trampoline en een ronde trampoline. Net als bij een ronde trampoline zorgt deze trampoline er ook voor dat je richting het midden wordt getrokken, maar door de ovale vorm heb je meer springruimte, net als bij de rechthoekige trampoline.

Een ovale trampoline is geschikt voor een smalle of een rechthoekige tuin. Ook is een ovale trampoline ideaal als je in de tuin wilt kunnen tennissen of volleyballen, door de lengte van de trampoline kan dat makkelijker.

Welke maat trampoline is geschikt?

Wat de beste trampoline is voor jouw tuin, heeft vooral te maken met de afmeting van de tuin maar ook met jouw eigen wensen. De keuze tussen een ronde of rechthoekige trampoline moet je dan ook zelf maken. Wel is het zo dat als je een kleinere tuin hebt, een rechthoekige trampoline mooier oogt.

In kleine tuinen, past ook beter een kleine trampoline. Voor ronde trampolines kun je dan het beste kiezen voor een diameter van 244 of rechthoekige trampolines met deze lengte. Als je een vrij grote tuin hebt en ruimte hebt voor een grotere trampoline dan is dat zeker aan te raden, je kan dan wel gaan voor ronde trampolines met een diameter van 366, of rechthoekige trampolines die langer zijn.

Tegenwoordig zie je een trampoline overal, dus best logisch dat ook jouw kinderen er eentje willen! Het is wel goed om je te beseffen dat kleine kinderen vaak nog niet zo hard en hoog springen, daarom kun je voor hen beter een kleinere trampoline kopen. Maar als het plan is dat er vaak met veel kinderen op gesprongen gaat worden, dan is een wat grotere en stevige trampoline meer geschikt. Daarbij moet je wel kijken naar het maximale belastbare gewicht.

Voor kleine kinderen kun je ook kijken om een trampoline met veiligheidsnet te kopen om de kindjes beter te beschermen tegen vallen.

Een trampoline op poten of een inground trampoline

Een inground trampoline is een trampoline die is ingegraven in de tuin, deze wordt dan volledig geïntegreerd in de tuin. Je kan in principe alle trampolines ingraven; rechthoekige trampolines, ronde trampolines en ovale trampolines. Maar er zijn ook speciale inground trampolines, deze hebben korte poten waardoor je minder grond hoeft uit te graven.

Dit is een veilige trampoline omdat kinderen zo eenvoudig zelf op de trampoline kunnen komen, maar er ook zelf af kunnen stappen. De valafstand is zo veel kleiner dan andere soort trampolines.

Voor een inground trampoline is wel wat meer tuinwerk nodig, je moet de grond om de trampoline heen uitgraven, maar hierna ziet alles er weer mooi aangelegd uit. Wel met een extra springplezier!

Het voordeel van een trampoline op poten is dat deze in de winter gemakkelijk af te breken waardoor je de levensduur vergroot. Ook is het zo dat je op deze trampolines hoger kan springen dan wanneer een trampoline ingegraven is. Als je op deze trampoline springt zonder veiligheidsnet, dan kan het zijn dat je van de trampoline valt. Het is dus verstandig om voor deze trampoline ook een net te kopen.

Een inground trampoline wordt ook wel een flatground trampoline genoemd. Een flatground trampoline valt minder goed op in de tuin dan de meeste trampolines wanneer je deze ingraaft. Door het ingraven wordt de trampoline meteen een stuk veiliger.

Als je wilt gaan voor een goede trampoline die ook nog eens mooi staat in de tuin, dan kun je kiezen voor een EXIT silhouette trampoline. Deze heeft een elegante uitstraling en is matzwart, wat dus ook mooi staat in de tuin.

Hoe moet je je trampoline ingraven?

Je kan zelf eenvoudig de trampoline ingraven wanneer jij dat wenst. Het is hier belangrijk dat je nadenkt over de plaats waar je de trampoline wilt plaatsen. Hier is het het beste als je kiest voor een ondergrond die recht en zacht is. Je moet dan goed kijken of je genoeg ruimte hebt in de tuin waar de trampoline komt.

Je moet hier bij ook nadenken over de plaats waar de trampoline staat en de valzone. Mocht iemand naast de trampoline belanden, dan is het belangrijk dat je 1 tot 1,5 meter ruimte hebt om de trampoline heen. Je kan bijvoorbeeld denken aan gras, maar ook rubberen tegels.

Hoe diep je moet graven is afhankelijk van de grootte van de trampoline. Voor grotere trampolines moet natuurlijk ook een groter gat worden gegraven. Bij een trampoline tot 244 centimeter als diameter, moet je minimaal 65 centimeter uitgraven, bij een diameter tot 366 centimeter moet je minimaal 70 centimeter uitgraven.

Als je een rechthoekige trampoline wilt uitgraven moeten deze kuilen dieper zijn, dit mede omdat je op deze trampolines ook hoger kan springen. Een inground trampoline wordt door het ingraven echt een onderdeel van de tuin.

Hoe vergroot je de veiligheid van een trampoline?

De kwaliteit en de veiligheid die de trampoline heeft is afhankelijk van een aantal zaken.

 • Het frame van de trampoline is belangrijk om iets te kunnen zeggen over de veiligheid. Voor extra stevigheid is het belangrijk dat het onderstel van de trampoline is gemaakt van staal, met ook een buisdikte tusesn de 1,6 en 3 mm.
 • Ook de veren hebben te maken met de veiligheid van de trampoline. Lange veren zorgen er voor dat je hoger kan springen, dit kan dus wellicht gevaarlijker zijn voor kleine kinderen, al helemaal als er geen veiligheidsnet is.
 • De trampolinerand die over de veren heen is bevestigd biedt bescherming tegen de gegalvaniseerde veren. Dit voorkomt pijnlijke voeten.
 • Een veiligheidsnet biedt de veiligheid voor kinderen. Bij een mini trampoline of bij een grote trampoline kan het nuttig zijn om een veiligsheidsnet te plaatsen. Dit voor het geval een kindje van de trampoline af dreigt te vallen, dan kan dit veiligheidsnet het kindje tegen houden. Een veiligheidsnet sluit de volledige trampoline af waardoor het vallen van de trampoline niet mogelijk is.
 • De springmat zelf is ook belangrijk om in de gaten te houden. Wanneer er in de springmat gaatjes ontstaan is dit slijtage. Dit kan komen als er met schoenen op de trampoline gesprongen wordt. Als jij de springmat en het veiligheidsnet wilt beschermen tegen allerlei weersinvloeden, kun je hiervoor een trampoline hoes gebruiken.

Waar let je op bij de aanschaf van een trampoline?

Bij de aanschaf van trampolines moet je goed kijken naar de vorm, die ook past bij de tuin. Ook is het belangrijk om rekening te houden met het formaat van de trampoline. Een hele grote trampoline op een kleine plaats is natuurlijk niet mogelijk.

Ook moet je nadenken hoe je je kinderen wilt beschermen tijdens het trampoline springen. Is dit door het kopen van een speciale inground trampoline of juist door het gebruik van een veiligheidsnet? Het merk trampoline en de bijbehorende kwaliteit is ook een puntje om over na te denken als je een trampoline gaat kopen.

Als je een trampoline gaat kopen is het belangrijk dat je ook kijkt naar de veren. Het aantal veren heeft er mee te maken hoe hoog, hoe gecontroleerd en hoe comfortabel je kan springen. Langere veren zorgen er dan weer voor dat je meer spierkracht ontwikkelt. Het is ook zo, hoe langer de veer, hoe langer de veer mee gaat.

Hoe ga je het beste met een trampoline om?

Het is lastig te zeggen hoe lang een trampoline mee gaat, dit heeft er alles mee te maken met hoe intensief de trampoline gebruikt wordt. Daarbij heeft de kwaliteit van de trampoline ook te maken met de levensduur van de trampoline. Er zijn wel een aantal tips die zorgen dat de trampoline lang mee gaat:

 • Om schade aan de trampoline te voorkomen, is het advies dat als je erop gaat springen, je de schoenen uit doet. Ditzelfde geldt ook voor speelgoed, het is beter voor de trampoline om geen speelgoed te gebruiken op de trampoline als je hier op gaat springen. Neem dus geen andere voorwerpen mee op de trampoline, dan kan scheuren in de springmat veroorzaken.
 • Het is het beste als je de trampoline met regelmaat schoon maakt, zo voorkom je dat er vuil achter blijft tussen onderdelen van de trampoline. Dit kan met een poetsdoek en water.
 • Maak geen gebruik van de trampoline wanneer het winter is. In de winter wanneer het koud is is het beter om de trampoline af te breken. Is dit niet mogelijk, dan kan je de trampoline ook beschermen met een beschermhoes.
 • Wanneer het nodig is kun je ook bepaalde onderdelen van de trampoline vervangen. Dit kan als je merkt dat de speciale veiligheidsnetten dun worden, of als de veren van de trampoline aan het roesten zijn. Vele onderdelen zijn gewoon los te bestellen.

Als je met bovenstaande factoren rekening houdt, zul je er voor zorgen dat de trampoline langer mee gaat.

Kies nu voor jou de beste trampoline

De goedkoopste trampoline, een ovale trampoline, een kleine trampoline, een ronde of rechthoekige trampoline.. Het zijn allemaal keuzes die je moet maken om voor jou de beste trampoline te vinden. Hierbij moet je ook nadenken waar je de trampoline wilt zetten, of je gaat voor het grotere frame en of je een veiligheidsnet wilt. De vorm van de trampoline is belangrijk. Zoals je in het bovenstaande hebt kunnen lezen, kan je kiezen uit verschillende soorten trampolines. Er zijn ronde en rechthoekige trampolines.

Je kan nu wel een weloverwogen beslissing maken of kleine trampolines beter in jouw tuin passen dan een grote trampoline. De vraag hoelang een trampoline meegaat kun je ook beantwoorden. Nu alleen nog de beste trampoline merken.. De beste trampolines is die ene die het beste bij jou past, qua uitstraling, budget en soort trampoline.

Als jij nu weet welk type trampoline jij wilt kopen, dan wordt de zoektocht een stuk eenvoudiger! Kijk eens online bij Doika als je het kopen van een trampoline overweegt! Een trampoline biedt het speelplezier waar jouw kind naar op zoek is!

trampoline vergelijken

Een trampoline is ideaal voor kinderen, een leuke plek om lekker te spelen maar ook om even lekker op te luieren. Daarbij leren (jonge) kinderen zo ook hoe ze moeten springen, hun knieën moeten buigen en zo versterken ze ook nog eens hun beenspieren.

Het kopen van een trampoline kan wel een uitdaging zijn want er zijn veel verschillende soorten trampolines te koop. Daarom is het verstandig om eerst de verschillende trampolines te vergelijken voordat je een aankoop doet. Op die manier vind je gemakkelijk de trampoline die het beste bij jouw wensen past.

Als je een trampoline gaat kopen is het belangrijk dat je weet welke soorten en vormen je allemaal kan aanschaffen. Je kan namelijk kiezen voor een rechthoekige trampoline, een inground trampoline, een ronde trampoline, een ovale trampoline maar ook verschillende maten trampolines.

Dit alles maakt het kopen van een trampoline niet makkelijker. Kies daarom eerst goed wat voor soort je precies nodig hebt en welke maat, zodat je achteraf niet met spijt achterblijft.

Het is belangrijk dat je de juiste trampoline koopt, die ook past in de tuin.

Een ronde trampoline

Als je in jouw tuin ruimte hebt voor een ronde trampoline dan is dat zeker aan te raden. Voor onervaren springers is een ronde trampoline veiliger. Dit komt omdat bij deze trampoline alle veren even strak gespannen zijn, je springt hierdoor sneller in het midden van de trampoline omdat je deze kan op getrokken wordt. Hierdoor zal een kindje minder snel van de trampoline afspringen.

Bij een ronde trampoline is de kans wel groter dat wanneer er meerdere kinderen op de trampoline springen dat zij tegen elkaar aan botsen. Als je op zoek bent naar een ronde trampoline, dan heb je ook keuze in de maat trampoline. Zo kun je kiezen voor een kleine trampoline, maar ook voor een grote trampoline.

Een rechthoekige trampoline

Als je kiest voor een rechthoekige trampoline dan ga je efficient om met de ruimte van een kleine tuin. Deze vorm trampoline kun je namelijk eenvoudig in de hoek van de tuin plaatsen, dit is bij een ronde trampoline niet zo. Doordat je deze degelijke trampoline in de hoek kan plaatsen neemt deze minder ruimte in beslag, ook in een langwerpige tuin.

Onder ervaren springers is een rechthoekige trampoline erg populair, je wordt namelijk niet naar het midden getrokken. Door de veerspanning kun je op een rechthoekige trampoline ook hoger springen. Een rechthoekige trampoline heeft een stevig frame omdat er meer staal gebruikt is om scheuren te voorkomen, dit leidt ook tot een hogere prijs.

Je ziet ook vaak dat professionele trampolines een rechthoekige vorm hebben. Een rechthoekige trampoline is populair onder acrobatische springers. Je kan hierdoor namelijk makkelijker allerlei stunts uitvoeren dan op een ronde of ovale trampoline.

Om een rechthoekige trampoline veiliger te maken voor kinderen is het aan te raden om gebruik te maken van een veiligheidsnet. Wat de beste rechthoekige trampoline is, heeft te maken met de grootte van de tuin en dus ook de trampoline.

In het geval van een kleine tuin is het verstandig om te kiezen voor een kleinere rechthoekige trampoline. In het geval van een grote tuin kan je kiezen voor de grotere rechthoekige trampoline, maar je kan ook kiezen voor 2 trampolines naast elkaar.

Een ovale trampoline

Een ovale trampoline is eigenlijk een combinatie van een rechthoekige trampoline en een ronde trampoline. Net als bij een ronde trampoline zorgt deze trampoline er ook voor dat je richting het midden wordt getrokken, maar door de ovale vorm heb je meer springruimte, net als bij de rechthoekige trampoline.

Een ovale trampoline is geschikt voor een smalle of een rechthoekige tuin. Ook is een ovale trampoline ideaal als je in de tuin wilt kunnen tennissen of volleyballen, door de lengte van de trampoline kan dat makkelijker.

Welke maat trampoline is geschikt?

Wat de beste trampoline is voor jouw tuin, heeft vooral te maken met de afmeting van de tuin maar ook met jouw eigen wensen. De keuze tussen een ronde of rechthoekige trampoline moet je dan ook zelf maken. Wel is het zo dat als je een kleinere tuin hebt, een rechthoekige trampoline mooier oogt.

In kleine tuinen, past ook beter een kleine trampoline. Voor ronde trampolines kun je dan het beste kiezen voor een diameter van 244 of rechthoekige trampolines met deze lengte. Als je een vrij grote tuin hebt en ruimte hebt voor een grotere trampoline dan is dat zeker aan te raden, je kan dan wel gaan voor ronde trampolines met een diameter van 366, of rechthoekige trampolines die langer zijn.

Tegenwoordig zie je een trampoline overal, dus best logisch dat ook jouw kinderen er eentje willen! Het is wel goed om je te beseffen dat kleine kinderen vaak nog niet zo hard en hoog springen, daarom kun je voor hen beter een kleinere trampoline kopen. Maar als het plan is dat er vaak met veel kinderen op gesprongen gaat worden, dan is een wat grotere en stevige trampoline meer geschikt. Daarbij moet je wel kijken naar het maximale belastbare gewicht.

Voor kleine kinderen kun je ook kijken om een trampoline met veiligheidsnet te kopen om de kindjes beter te beschermen tegen vallen.

Een trampoline op poten of een inground trampoline

Een inground trampoline is een trampoline die is ingegraven in de tuin, deze wordt dan volledig geïntegreerd in de tuin. Je kan in principe alle trampolines ingraven; rechthoekige trampolines, ronde trampolines en ovale trampolines. Maar er zijn ook speciale inground trampolines, deze hebben korte poten waardoor je minder grond hoeft uit te graven.

Dit is een veilige trampoline omdat kinderen zo eenvoudig zelf op de trampoline kunnen komen, maar er ook zelf af kunnen stappen. De valafstand is zo veel kleiner dan andere soort trampolines.

Voor een inground trampoline is wel wat meer tuinwerk nodig, je moet de grond om de trampoline heen uitgraven, maar hierna ziet alles er weer mooi aangelegd uit. Wel met een extra springplezier!

Het voordeel van een trampoline op poten is dat deze in de winter gemakkelijk af te breken waardoor je de levensduur vergroot. Ook is het zo dat je op deze trampolines hoger kan springen dan wanneer een trampoline ingegraven is. Als je op deze trampoline springt zonder veiligheidsnet, dan kan het zijn dat je van de trampoline valt. Het is dus verstandig om voor deze trampoline ook een net te kopen.

Een inground trampoline wordt ook wel een flatground trampoline genoemd. Een flatground trampoline valt minder goed op in de tuin dan de meeste trampolines wanneer je deze ingraaft. Door het ingraven wordt de trampoline meteen een stuk veiliger.

Als je wilt gaan voor een goede trampoline die ook nog eens mooi staat in de tuin, dan kun je kiezen voor een EXIT silhouette trampoline. Deze heeft een elegante uitstraling en is matzwart, wat dus ook mooi staat in de tuin.

Hoe moet je je trampoline ingraven?

Je kan zelf eenvoudig de trampoline ingraven wanneer jij dat wenst. Het is hier belangrijk dat je nadenkt over de plaats waar je de trampoline wilt plaatsen. Hier is het het beste als je kiest voor een ondergrond die recht en zacht is. Je moet dan goed kijken of je genoeg ruimte hebt in de tuin waar de trampoline komt.

Je moet hier bij ook nadenken over de plaats waar de trampoline staat en de valzone. Mocht iemand naast de trampoline belanden, dan is het belangrijk dat je 1 tot 1,5 meter ruimte hebt om de trampoline heen. Je kan bijvoorbeeld denken aan gras, maar ook rubberen tegels.

Hoe diep je moet graven is afhankelijk van de grootte van de trampoline. Voor grotere trampolines moet natuurlijk ook een groter gat worden gegraven. Bij een trampoline tot 244 centimeter als diameter, moet je minimaal 65 centimeter uitgraven, bij een diameter tot 366 centimeter moet je minimaal 70 centimeter uitgraven.

Als je een rechthoekige trampoline wilt uitgraven moeten deze kuilen dieper zijn, dit mede omdat je op deze trampolines ook hoger kan springen. Een inground trampoline wordt door het ingraven echt een onderdeel van de tuin.

Hoe vergroot je de veiligheid van een trampoline?

De kwaliteit en de veiligheid die de trampoline heeft is afhankelijk van een aantal zaken.

 • Het frame van de trampoline is belangrijk om iets te kunnen zeggen over de veiligheid. Voor extra stevigheid is het belangrijk dat het onderstel van de trampoline is gemaakt van staal, met ook een buisdikte tusesn de 1,6 en 3 mm.
 • Ook de veren hebben te maken met de veiligheid van de trampoline. Lange veren zorgen er voor dat je hoger kan springen, dit kan dus wellicht gevaarlijker zijn voor kleine kinderen, al helemaal als er geen veiligheidsnet is.
 • De trampolinerand die over de veren heen is bevestigd biedt bescherming tegen de gegalvaniseerde veren. Dit voorkomt pijnlijke voeten.
 • Een veiligheidsnet biedt de veiligheid voor kinderen. Bij een mini trampoline of bij een grote trampoline kan het nuttig zijn om een veiligsheidsnet te plaatsen. Dit voor het geval een kindje van de trampoline af dreigt te vallen, dan kan dit veiligheidsnet het kindje tegen houden. Een veiligheidsnet sluit de volledige trampoline af waardoor het vallen van de trampoline niet mogelijk is.
 • De springmat zelf is ook belangrijk om in de gaten te houden. Wanneer er in de springmat gaatjes ontstaan is dit slijtage. Dit kan komen als er met schoenen op de trampoline gesprongen wordt. Als jij de springmat en het veiligheidsnet wilt beschermen tegen allerlei weersinvloeden, kun je hiervoor een trampoline hoes gebruiken.

Waar let je op bij de aanschaf van een trampoline?

Bij de aanschaf van trampolines moet je goed kijken naar de vorm, die ook past bij de tuin. Ook is het belangrijk om rekening te houden met het formaat van de trampoline. Een hele grote trampoline op een kleine plaats is natuurlijk niet mogelijk.

Ook moet je nadenken hoe je je kinderen wilt beschermen tijdens het trampoline springen. Is dit door het kopen van een speciale inground trampoline of juist door het gebruik van een veiligheidsnet? Het merk trampoline en de bijbehorende kwaliteit is ook een puntje om over na te denken als je een trampoline gaat kopen.

Als je een trampoline gaat kopen is het belangrijk dat je ook kijkt naar de veren. Het aantal veren heeft er mee te maken hoe hoog, hoe gecontroleerd en hoe comfortabel je kan springen. Langere veren zorgen er dan weer voor dat je meer spierkracht ontwikkelt. Het is ook zo, hoe langer de veer, hoe langer de veer mee gaat.

Hoe ga je het beste met een trampoline om?

Het is lastig te zeggen hoe lang een trampoline mee gaat, dit heeft er alles mee te maken met hoe intensief de trampoline gebruikt wordt. Daarbij heeft de kwaliteit van de trampoline ook te maken met de levensduur van de trampoline. Er zijn wel een aantal tips die zorgen dat de trampoline lang mee gaat:

 • Om schade aan de trampoline te voorkomen, is het advies dat als je erop gaat springen, je de schoenen uit doet. Ditzelfde geldt ook voor speelgoed, het is beter voor de trampoline om geen speelgoed te gebruiken op de trampoline als je hier op gaat springen. Neem dus geen andere voorwerpen mee op de trampoline, dan kan scheuren in de springmat veroorzaken.
 • Het is het beste als je de trampoline met regelmaat schoon maakt, zo voorkom je dat er vuil achter blijft tussen onderdelen van de trampoline. Dit kan met een poetsdoek en water.
 • Maak geen gebruik van de trampoline wanneer het winter is. In de winter wanneer het koud is is het beter om de trampoline af te breken. Is dit niet mogelijk, dan kan je de trampoline ook beschermen met een beschermhoes.
 • Wanneer het nodig is kun je ook bepaalde onderdelen van de trampoline vervangen. Dit kan als je merkt dat de speciale veiligheidsnetten dun worden, of als de veren van de trampoline aan het roesten zijn. Vele onderdelen zijn gewoon los te bestellen.

Als je met bovenstaande factoren rekening houdt, zul je er voor zorgen dat de trampoline langer mee gaat.

Kies nu voor jou de beste trampoline

De goedkoopste trampoline, een ovale trampoline, een kleine trampoline, een ronde of rechthoekige trampoline.. Het zijn allemaal keuzes die je moet maken om voor jou de beste trampoline te vinden. Hierbij moet je ook nadenken waar je de trampoline wilt zetten, of je gaat voor het grotere frame en of je een veiligheidsnet wilt. De vorm van de trampoline is belangrijk. Zoals je in het bovenstaande hebt kunnen lezen, kan je kiezen uit verschillende soorten trampolines. Er zijn ronde en rechthoekige trampolines.

Je kan nu wel een weloverwogen beslissing maken of kleine trampolines beter in jouw tuin passen dan een grote trampoline. De vraag hoelang een trampoline meegaat kun je ook beantwoorden. Nu alleen nog de beste trampoline merken.. De beste trampolines is die ene die het beste bij jou past, qua uitstraling, budget en soort trampoline.

Als jij nu weet welk type trampoline jij wilt kopen, dan wordt de zoektocht een stuk eenvoudiger! Kijk eens online bij Doika als je het kopen van een trampoline overweegt! Een trampoline biedt het speelplezier waar jouw kind naar op zoek is!

door GT

Deel: